Få mere information om Paraplylicensen / Kontakt os

 

umbrella image

Udfyld formularen for at få mere information omkring MPLC's Paraplylicens.

Visningslicens til enkelte film

For visning af en specifik film på en fastsat dato, en Title by Title licens, klik her

Kontaktinformation

Motion Picture Licensing Company Denmark A/S
Hummeltoftevej 49
2830 Virum

telefon: +45 32 505 505
email: info@mplc.dk 

CVR nummer: 29774196

  

Hvilken type virksomhed eller organisation repræsenterer du?*

 

Biblioteker & Kulturhuse
Aftalen mellem Biblioteksforening og MPLC giver bibliotekerne helt nye muligheder for at vise 1000-vis af film. Rettighedshaverne giver med aftalen bibliotekerne mulighed for at vise film (næsten) ubegrænset.

Som de fleste sikkert allerede ved, fortæller advarselsteksten på et videogram (spillefilm på DVD eller VHS kassette), som købes ellers lejes i detailhandlen, at det kun må anvendes til privat brug i private hjem. Loven om ophavsret beskytter rettighedshaverne mod misbrug af spillefilm, det vil sige fremvisning af film i offentlige fora uden særlig tilladelse hertil. En filmfremvisning på et bibliotek er pr. definition en offentlig fremvisning.

Turistbusser
Brug af film og tv-underholdning gennem DVD, Blu-ray og /eller via streaming downloads er hverdagskost ombord på turistbusser. Passagererne kan nyde de nyeste Hollywood Blockbusters som et middel til at overvinde lange monotone vejstrækninger. Film og tv-programmer kan også en velkommen underholdning for chaufføren i dennes hvilepauser mellem turene.

Ungdomsklubber
Vi ved, film, tv-programmer og tegnefilm anvendes som en af de mange aktiviteter i ungdomsklubberne. De kan nydes som godbidder eller simpelthen som udnerholdning. Film kan også bruges til positivt at bidrage til at fremme og stimulere de mere traditionelle aktiviteter, samt være en fantastisk måde at holde unge mennesker beskæftiget sammen med deres venner.
Hvis din klub er medlem af Ungdomsringen, så tilbyder MPLC en speciel rabat. Kontant MPLC for nærmere information.

Barer og restauranter
Barer og Restauranter - Brug af film og tv-programmer, hvorvidt de ses på TV, på DVD / Blu-ray eller streames fra internettet, kan være en god måde at underholde dine kunder samt bringe ekstra atmosfære og stemning til din bar eller restaurant.
Kan avendes som baggrundsunderholdning eller aktivt et børnehjørne.

Aktivitetscentre

Film klubber - En MPLC film licens
Film Societies, Film Clubs and Community Cinemas traditionally complained about the complicated licensing available to them. Now, licensing your event is simple with MPLC. Use your own DVDs and apply using our simple 4 step guide. Click the MORE INFO button.

Handelsskibe & Platforme
Når du bor og arbejder i fjerntliggende områder i længere tid, kan enkle bekvemmeligheder som en god bog, en film eller et tv-program være en velkommen på frivagten. Hvad enten på land eller på havet, er det juridiske behov for en licens den samme.

Campingpladser
Campingpladser - I en tid hvor bærbare PC’ere, projektorer, spillekonsoller etc. er allemandseje, bør man sikre sig, at de ikke bliver brugt til at afspille film på campingpladsen. Med mindre man altså har en licens. Samtidig er der en øget efterspørgsel efter forestillinger.

MPLC tilbyder nu campingpladser løsningen på et skjult problem, nemlig filmfremvisninger på campingpladserne, som er ulovlige iht. loven om ophavsret. Nok er der mange, som har en fornemmelse af at visningerne er ulovlige, men er usikre på hvordan man opnår den fornødne tilladelse.

Mange bestyrere af campingpladser ved ikke, at de faktisk bryder loven, når der vises film uden en aftale direkte med rettighedshaveren. Og selvom det ikke er vores rolle at være ”politibetjente”, er det vigtigt for os at formidle den kendsgerning, at der ved overtrædelse af ophavsretsloven kan gives bøder, og ved større sager er det muligt for en dommer at idømme lovovertræderen en fængselsstraf. Så risikoen er altså alt for stor, når man tænker på, hvor lav prisen er for at få en licens”

Med en paraplylicens får campingpladsen nu en langt mere fri, fleksibel og prisrigtig adgang til de mange spillefilm og tillader ubegrænset brug af DVD’er, som lovligt er købt, lånt, lejet eller set i tv ( Flow tv).

Museer
MPLC har en række licensmuligheder, der opfylder dine behov for at kunne vise film og tv- programmer i din udstilling eller som underholdning. Film og tv-programmer kan gøre mere end blot øge en præsentation eller tilføje bevægelse og tempo som en tema baggrund - de kan hjælpe med at skabe en mere spændende og underholdende oplevelse, der skærper publikums opmærksomhed eller blot hjælper til yderligere at øge stemningen.

Virksomhed

Uddannelse & Udvikling arrangører

Detailforretning & venteværelse
Brugen af film og tv-programmer kan være en god måde at underholde dine kunder, mens de venter samt bringe ekstra glæde og stemning til din butik eller venteværelse. At tilbyde underholdning for børn eller voksne mens de venter, kan tilføje et tiltrængt pusterum til travle forældre eller skabe ro i ventetiden.

Brugen af film og tv-programmer kan hjælpe demonstrere funktionerne i elektriske produkter i salgsprocessen.

Offentlig organisation
Kommuner og regioner kan alle drage fordel af den sikkerhed for overholdelse af ophavsret, som en MPLC Parplylicens bringer. Hvorvidt en licens for offentlig visning af film og tv-programmer anvendes i kommunale centre, i vagtrum, klubber, skoler, biblioteker, i fængselsvæsnet og andre steder, kan alle drage fordel af en storkunde aftale.

Sundhedssektor
Der er mange fordele som film og tv-udsendelser kan bringe, som en af de mange aktiviteter der tilbydes til beboere i pleje, sygepleje og ved andre sengeliggende ophold. Disse kan nydes med venner og bidrage til at fremme brugen af fælles områder, samt genererer en god atmosfære.
Brugen af film kan også være en god måde at genoprette forbindelsen mennesker, og hjælpe med emner som isolation og kedsomhed.
Film og tv-shows kan underholde og styrke en patients oplevelse uanset om pleje i et par timer, nogle dage eller i længere tid.

Hoteller
Brugen af film og tv-shows, hvorvidt udsendelsen ses på TV, via DVD / Blu-ray eller er streamet fra internettet kan være en god måde at underholde din gæst, mens de venter eller slapper af.
Det kan også tilbyde en konkurrencemæssig fordel med kunder at huske den overordnede komfort og kvalitet af deres erfaringer.

Gymnastik-, Helse- & Fritidsforening
Vi ved at film og tv-programmer, hvorvidt den ses på TV, på DVD / Blu-ray eller streames fra internettet kan være en god måde at underholde dine medlemmer, og få den dem til at yde mere. Dette kan dette være som et supplement til de normale aktiviteter i klubben, børnepasning eller bare hjælpe med at generere en god stemning.

Offentlig talere og Industri Konferencer

Skole Fritidsordning (SFO)

Religiøse grupper

Skoler
Når skolen har indgået en aftale med AVU-medier er det muligt at se fysiske DVD, Blu-ray eller tilsvarende medier.

En stor del af alle folkeskoler i Danmark har investeret i smartboards eller andet digitalt udstyr. Med en Streaming tillægsaftale fra MPLC er det nu muligt at streame film direkte op på smartboardet og benytte de mange udbydere af streamingtjenester såsom Netflix, Blockbuster.dk, SF Anytime og mange flere, som giver digital adgang til indhold fra MPLC’s mange rettighedshavere.

Så hvorfor begrænse sig selv til kun at se et lille udvalg af filmtitler ?

Skolen har også mulighed for at hente undervisningsmateriale på Filmcentralen og streame titlen direkte fra en af de digitale tjenester. Hvem vil ikke gerne anvende det undervisningsmateriale samt se de aktuelle ”He named me Malala” eller ”Dannys dommedag” - uden først at skulle finde en dvd.

Varsels- og brugervilkårs-teksten på en dvd, Blu-ray eller streamingtjeneste, siger, at ”den kun er til privat brug, og skal man bruge den til en offentlig visning, skal man indhente særskilt aftale fra rettighedshaver”.

Som det fremgår tydeligt af KL´s hjemmeside har man allerede betalt for lyden (KODA) på den AVU aftale man har, så med en streaming-tillægsaftale til MPLC skal man ikke tænke på KODA, da undervisningsinstitutionen allerede har betalt for det engang.

Når skolen har indgået en streamingaftale med AVU-medier, er man IKKE dækket af de rettighedshavere som MPLC repræsenterer.

Er du medlem af Ungdomsringen?:*

Er du medlem af Danske Busvognmænd?:*

Er du medlem af Dansk Biblioteksforening?:*

Er dit program sæsonbestemt eller helårligt?

Hvor mange faciliteter betjener du?

 

Hvor mange busser opererer du med?

Hvor mange kursister træner du hvert år?

Hvilken størrelse har din facilitet?

Branche?

Hvor mange enheder er i din organisation?

Hvor mange besætningsmedlemmer/personale og passagerer er dit fartøj, køretøj eller platform godkendt til?

Antallet af årselever/studerende?

Hvordan planlægger du at vise film?

Fornavn:*

Efternavn:*

Titel:

 

Organisation/Forretning:*

Adresselinie 1:*

Adresselinie 1:

By:*

Kommune:*

Postnummer:*

Telefon:*

E-mail:*

Hvordan har du hørt om MPLC?

 

Kommentar: