Spørgsmål og Svar (Q&A)

Q Vi viser audiovisuelt indhold, som vi har købt på DVD eller lejet via vores online streaming-tjeneste abonnement. Har vi stadig brug for en licens til at se eller vise det offentligt?
A Ja. Stedet for visningen kræver en licens, uanset hvem der ejer indholdet. Selvom I har lejet, lånt eller købt et audiovisuelt indhold, har I kun ret til at se den til personlig, privat brug, og ikke at vise den et sted, som kan defineres som offentligt rum.
Q Vi opkræver ikke for entréen. Har vi stadig brug for en licens?
A Ja. En licens kræves. En MPLC Paraplylicens dækker de situationer, hvor der ikke opkræves entré. For andre typer af visninger kontakt MPLC.
Q Vi er en non-profit organisation. Har vi brug for en licens?
A Ja. I henhold til loven, betyder det ikke noget, hvis I er en non-profit eller ikke. I skal have en licens til en offentlig visning for at kunne se spillefilm og andre audiovisuelle værker.
Q Hvor meget koster en MPLC Paraplylicens?
A I de fleste tilfælde har MPLC® sat licensbetalinger baseret på branchetype og størrelse af faciliteten. Men hvis faciliteten og/eller anvendelse falder uden for disse kategorier, vil licensen blive baseret på formålet og antallet af publikummer og det forventede antal fremvisninger.
QHvad går pengen til?
ANår I betaler Paraplylicensen, sørger vi for, at sende pengene videre til rettighedshavere og kunstnere, hvorved vi alle leverer et positivt og nødvendigt bidrag til film- og tv-inustriens fremtid.
Q Der ikke tilgang for offentligheden. Har vi stadig brug for en licens?
A Ja. Selv om antallet af gæster er begrænsetprivates  til for eksempel kun at gælde for medlemmer, så er alle faciliteter uden for hjemmet at betragte som et offentlig rum, og kræver derfor en licens.
Q Vi udlejer vores lokaler til andre grupper. Kan vi være ansvarlig for krænkelse af ophavsretten?
A Ja. Lokalets eller facilitetens ejer kan stilles til ansvar eller betragtes som en "medvirken til krænkelse".
Q Hvad er en visning i det offentligt rum?
A Alle visninger af audiovisuelt materiale uden for den privates sfære, er at betragte som en offentlig visning eller fremførsel.
Q Hvad er Audiovisuelt indhold?
A Audiovisuelt materiale er for eksempel tv programmer, film, video og lyd. Uanset om der er anvendes fysiske medier eller det vises via streaming, tv eller lignende.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte MPLC på +45 32 505 505 eller send en email til info@mplc.dk